FAMILJEHEM,STÖDBOENDE

Dalafrid tilldelade ramavtal efter Kriminalvårdens upphandling

Publicerad 20 september 2024

Kriminalvården Dalafrid

FAMILJEHEM,STÖDBOENDE

Dalafrid tilldelade ramavtal efter Kriminalvårdens upphandling

Publicerad 20 september 2024

Kriminalvården Dalafrid

Vi är stolta över att kunna meddela att Dalafrid Familjehem och Dalafrid Förstärkt Stödboende nyligen har tilldelats ramavtal efter Kriminalvårdens upphandling av halvvägshusplatser med stöd i grupp- och enskilt boende. Detta avtal markerar ett stort steg framåt för vår verksamhet, och vi ser fram emot det kommande samarbetet.

Vad innebär detta ramavtal?

Ramavtalet innebär att vi nu har möjlighet att erbjuda halvvägshusplatser till individer som befinner sig i övergångsfasen inför frigivning från kriminalvårdens insatser. Dessa individer kan behöva extra stöd och kontroll innan de fullt återvänder till samhället. Halvvägshus är för dem som inte är redo att vistas i sitt eget boende under längre perioder, eller som saknar en trygg bostad inför sin frigivning.

I praktiken kommer vi att kunna ge stöd och vägledning till personer under eget ansvar, samtidigt som de vistas i en miljö som är öppnare än på en öppen anstalt. Vistelsen kan kombineras med fotboja och innebär att individen får lämna området vid särskilda tider för att delta i sysselsättning och göra inköp.

Varför är detta viktigt?

Vi på Dalafrid har alltid strävat efter att skapa trygga och stödjande miljöer för individer som behöver det som mest. Genom vårt arbete inom familjehem och förstärkt stödboende har vi erfarenhet av att hjälpa människor att hantera livets utmaningar, bygga upp sin självständighet och återfå förtroendet för sig själva och sin omgivning. Med detta nya avtal kan vi fortsätta på den vägen, men nu med ännu större inverkan genom att stötta individer i övergången inför frigivning från kriminalvården till ett mer självständigt liv.

Vår vision framåt

Vi ser verkligen fram emot detta samarbete och möjligheten att göra skillnad i människors liv. Vår vision är att skapa en trygg och stabil grund där varje individ kan bygga en framtid utan kriminalitet, med de verktyg och det stöd som krävs för att lyckas. Genom att erbjuda halvvägshusplatser med både grupp- och individuellt stöd vill vi bidra till ett mer inkluderande och hållbart samhälle.

Nästa steg

Nu när ramavtalet är på plats arbetar vi intensivt med att planera och organisera de praktiska detaljerna för att kunna ta emot klienter inom kort. Vårt mål är att erbjuda en varm, stöttande miljö där varje individ känner sig sedd och hörd. Genom ett nära samarbete med Kriminalvården kommer vi att säkerställa att varje individ får den hjälp de behöver för att lyckas med sin återintegrering.

Vi ser fram emot vad framtiden har att erbjuda och är stolta över att vara en del av lösningen på några av samhällets mest komplexa utmaningar. Tillsammans kan vi skapa en väg tillbaka till ett meningsfullt liv för dem som behöver det mest.

Kontakta oss här!